ISASZEG VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI TERVNEK TEKINTENDŐ INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA

TISZTELT ISASZEGI LAKOSOK, VÉLEMÉNYEZŐ PARTNEREK!

A HIRDETMÉNYBEN SZEREPLŐ INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA INDOKAI, TARTALMA

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 81/2022.(IV.28.) Kt. határozatával döntött Isaszeg Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának elkészítéséről. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia elkészítését indokolja többek között, hogy a megjelenő pályázatokon való részvétel feltételei között alapvető követelmény, hogy a település rendelkezzen érvényes fejlesztési stratégiával. Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Isaszeg Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról szóló dokumentumot és azt a 150/2023.(VIII.17.) Kt. határozatával az egyeztetési eljárás megindítására alkalmasnak találta. Az érintett terület: Isaszeg város közigazgatási területe.

A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSÁNAK PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSE

A tervezet egyeztetése „A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről” szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Tr.) foglaltak alapján, továbbá a veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) Korm. rendelet 2.§-ának figyelembevételével történik, miszerint „A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendeletben meghatározott tájékoztatás, véleménynyilvánítás és egyeztetés elektronikus úton is lefolytatható.” „A partnerségi egyeztetés helyi szabályairól” szóló 18/2022.(XI.17.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdésben meghatározottak szerint történik, összhangban a Tr. és a 146/2023.(IV.27.) Korm. rendelettel. Fentiek alapján a szóban forgó településrendezési eszköz módosítás (az elkészült tervezet partnerségi egyeztetési dokumentumának) partnerségi egyeztetése az E-TÉR felületen és egyben települési szinten elektronikus úton, az Önkormányzat hivatalos honlapján keresztül, továbbá íz Isaszegi Polgármesteri Hivatal hirdetőfelületen történő közzététellel, egyúttal a tervdokumentáció önkormányzati hivatalban történő megtekinthetőségével történik. A partnerségi egyeztetés során az Önkormányzat a tervezetet a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel (a továbbiakban együtt: partnerek) véleményezteti.

A TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELJÁRÁS TÍPUSA

A jogszabályokban foglalt követelmények alapján – általános egyeztetési eljárás esetén – a szóban forgó tervezettel kapcsolatban, kezdeményezem a véleményezési szakaszt a tervezet az E-TÉR egyeztetési felületre történő feltöltésével, és egyben települési szinten elektronikus úton, az Önkormányzat hivatalos honlapján keresztül, továbbá közterületi hirdetőfelületen történő közzététellel, egyúttal a tervdokumentáció önkormányzati hivatalban történő megtekinthetőségével, illetve jelen Hirdetmény szerinti általános tájékoztatással. Kérem a Tisztelt Partnereket, hogy a tervezettel kapcsolatosan az alábbiak szerint adják meg véleményüket, amennyiben azt szükségesnek tartják!

A PARTNEREK VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁSI LEHETŐSÉGEI

A Tisztelt Partnerek az E-TÉR felületen, vagy a megadott e-mail címen, vagy a megadott címre postai úton adhatnak véleményt. Kérjük a Tisztelt Partnereket, hogy a számukra legmegfelelőbb módot válasszák a véleménynyilvánításra! (Az E-TÉR felületen történő véleményezéshez a Partnereknek a mellékletben rövid tájékoztató ad segítséget.)

PARTNEREK VÉLEMÉNYÉNEK SZABÁLYAI

A Tr.-ben foglaltak szerint a Partner a közösségi érdekre vagy a jogos magánérdekre vonatkozóan ad véleményt, és tesz a módosításra javaslatot. A Partner véleménye a véleményezett tervezet tartalmára terjedhet ki, a vélemény és a tervezet között közvetlen összefüggésnek kell lennie. A Partner kifogást emelő véleményét indokolással támasztja alá. Azt a Partnert, akinek a véleménye határidőn belül az E-TÉR felületre nem kerül feltöltésre, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni. Kérem a tisztelt Partnereket, hogy a véleményezési szakasz megkezdését követő naptól számított 8 napon belül adják meg véleményüket! A Hirdetmény közzététele: 2023. augusztus 29. A véleményezési szakasz kezdete: a Hirdetmény közzétételének időpontja A véleményezési határidő: 2023. szeptember 6. nap 24.00 óra. (a Hirdetmény közzétételét követő naptól számított 8. nap) A partneri vélemény E-TÉR-be történő feltöltésének, vagy e-mailen vagy postai úton történő beérkezésének utolsó időpontja: 2023. szeptember 6. A véleményeket – az E-TÉR felületen a mellékletben foglaltak szerint, vagy – e-mailes formában a hivatal@isaszeg.hu e-mail címre, vagy – Isaszeg város honlapjának véleményoldalára, vagy – postai úton a 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. címre kérjük megküldeni. Tisztelettel kérem a tisztelt Partnereket a Hirdetmény alapján a településrendezési eszközök tervezetének véleményezésére!

Hatvani Miklós polgármester

A csatolmányoka az alábbi linken érhetőek el:

IVS_Partnersegi_2023

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?